پرستوی مهاجر

الهم عجل لولیک الفرج

پرستوی مهاجر

الهم عجل لولیک الفرج

معجزات حضرت بقیة الله (عج) در مسجد مقدس جمکران

معجزات حضرت بقیة الله علیه السلام در مسجد مقدس جمکران  

  

 

کرامات و معجزات و عنایاتی که از ائمه ی اطهار علیهم السلام صادر گشته و از سوی راویان مورد اعتماد روایت شده، و در کتاب های مورد استناد ثبت گردیده، منحصر به صدر اسلام و قرون اولیه ی اسلام نیست، بلکه هر روز در گوشه و کنار جهان، بویژه در حرم ائمه ی هدی علیهم السلام معجزات و کرامات تازه ای تحقق می یابد که دلیل حقانیت پیشوایان شیعه، و مایه ی دل گرمی شیعیان است .

ادامه مطلب ...

نظر مرحوم آیة الله حائری در باره ی مسجد جمکران

نظر مرحوم آیة الله حائری در باره ی مسجد جمکران

 

 

 

در آخرین فراز از بخش مسجد مقدس جمکران، متذکر می شویم که اگر بخواهیم نظر مراجع گذشته و معاصر را در مورد مسجد مقدس جمکران یاد آور شویم، به تالیف کتاب مستقلی در این رابطه ناگزیر خواهیم بود . لذا این موضوع را به فرصت دیگری موکول می کنیم . این بخش را با بیان نظر مرحوم آیة الله حاج شیخ مرتضی حائری (متوفای 24 جمادی الثانیه 1406 هجری) که همگان با مقام رفیع علمی و تقوایی ایشان، آشنا هستند، حسن ختام می بخشیم .

ادامه مطلب ...

منبع شناسی مسجد جمکران

منبع شناسی مسجد جمکران

  

 

منابع تاسیس مسجد مقدس جمکران به فرمان حضرت صاحب الزمان، ارواحنا فداه، بر اساس تسلسل زمانی، به شرح زیر است:

1- نخستین کسی که این داستان را در کتاب خود آورده، ابوجعفر محمد بن علی بن بابویه، مشهور به شیخ صدوق (متوفای 381 هجری) است . ایشان، مشروح آن را در کتاب مونس الحزین فی معرفة الحق و الیقین درج کرده است .

ادامه مطلب ...

روزمادر برهمه ای مادران عزیزسراسرگیتی مبارک باد

حکایت سپیده 

 

روزمادربرشما مبارک باد

 

مادر، تو رفیع ترین داستان حیات منی. تو به من درس زندگی آموختی. تو چون پروانه سوختی و چون شمع گداختی و مهربانانه با سختی های من ساختی. مادر، ستاره ها نمایی از نگاه توست و مهتاب پرتوی از عطوفتت، و سپیده حکایتی از صداقتت. قلم از نگارش شُکوه تو ناتوان است و هزاران شعر در ستایش مدح تو اندک. مادر، اگر نمی توانم کوشش هایت را ارج نهم و محبت هایت را سپاس گزارم، پوزش بی کرانم را همراه با دسته گلی از هزاران تبریک، بپذیر. فروغ تو تا انتهای زمان جاوید و روزت تا پایان روزگار، مبارک باد

ادامه مطلب ...

اماکن زیارتی منتسب به امام زمان (عج)

اماکن زیارتی منتسب به امام زمان (عج) در ایران و جهان (مسجد جمکران) 

یاباصالح المهدی (عج) 

 

یکی از وظایف شیعیان نسبت به حضرت بقیة الله علیه السلام تکریم و بزرگداشت ایشان است . این بزرگداشت، نمودهای گوناگونی دارد . یکی از آن نمودها، تکریم مکان هایی است که به آن حضرت، منتسب است .

این نوشتار، عهده دار نام بردن از این مکان ها و آداب مربوط به آن ها است .این قسمت مسجد مقدس جمکران را معرفی کرده است . یکی از وظایف شیعیان تجلیل و تکریم اماکن منسوب به وجود مقدس حضرت بقیة الله، ارواحنا فداه، است .

آیة الله سید محمد تقی موسوی اصفهانی (متوفای 1348هجری) در کتاب گران سنگ مکیال المکارم به هنگام شمارش تکالیف مردم در عصر غیبت می نویسند: شصت و هشتم - بزرگداشت اماکنی که به قدوم آن حضرت زینت یافته اند، مانند مسجد سهله، مسجد اعظم کوفه، سرداب مقدس، مسجد جمکران و غیر این ها از مواضعی که بعضی از صلحا آن حضرت را در آن جاها دیده اند یا در روایات آمده است که آن جناب در آن جا توقف دارد، مانند مسجد الحرام ... (1) از این رهگذر، بر منتظران ظهور و عاشقان مقدم آن امام نور، لازم است که این اماکن را بشناسند و شیوه ی تعظیم و تکریم آن ها را بیاموزند . (2) لذا در صدد برآمدیم که به فضل الهی، از این شماره، اماکن مقدس و مشاهد مشرف متعلق به آن حضرت را برای خوانندگان عاشق و دل سوخته ی حضرت اش تقدیم کنیم .

ادامه مطلب ...

بحثی در باب بزهکاری جوانان

(بحثی در باب بزهکاری جوانان)

      مقدمه

 کجروی و تخطی از هنجارها همواره در طول تاریخ بشر وجود داشته است. شکستن نظم  اجتماعی و انحراف از هنجارها در جوامع کوچک و ابتدایی به ندرت اتفاق می‏افتد  و اقوام و قبایل برحسب سنت‏ها و عرف جامعه از هنجارهای اجتماعی تبعیت  می‏کردند.

 اما در جوامع امروز با توجه به تحرک اجتماعی و جغرافیایی شدید، انسجام فرهنگی کم است و توافق اخلاقی به ندرت مشاهده می‏شود. گزارش رسانه‏های  جمعی و پژوهش‏های علمی نشان می‏دهد که شکستن نظم اجتماعی و انحراف از هنجارهای جامعه در شهرها به ویژه شهرهای بزرگ با وجود پیشرفت تکنولوژی و صنعت  نه تنها کاهش نیافته است، بلکه افزایش هم یافته است.

ادامه مطلب ...

گفتـــــــــم غم تو دارم گفتــــــــاغمت ســرآید

گفتــــــــم غم تو دارم گفتــــــــاغمت ســرآید  

                       گفتـــــــم که ماه من شو گفتا اگر برآیـــــــــــد

گفتــــــــم ز مهرورزان رسم وفا بیامـــــــوز    

                       گفـــــــتا ز خوبرویان این کار کمتر آیـــــــــد

گفتــــــــم که بر خیالت راه نظرببنــــــــدم 

                       گفــــــتا که شب رو است او از راه دیگر آید

گفتــــــــم که بوی زلفت گمراه عالمم کـــــرد   

                       گفـــــــتا اگر بدانی هم اوت رهبر آیـــــــــــــد

گفتــــــــم خوشا هوایی کز باد صبح خیـــــزد   

                       گفـــــــتا خنک نسیمی کز کوی دلبر آیــــــــد

گفتــــــــم که نوش لعلت ما را به آرزو کشـت   

                        گفـــــــتا تو بندگی کن کو بنده پرور آیــــــــد گفتــــــــم دل رحیمت کی عزم صــــــلح دارد   

                       گفـــــــتا مگوی با کس تا وقت آن درآیــــــــد

گفتــــــــم زمان عشرت دیدی که چون سر آمد   

                          گفـــــــتا خموش حافظ کاین غصه هم سر آید

اگر دروغ رنگ داشت

اگر دروغ رنگ داشت

اگر دروغ رنگ داشت

هر روز شاید

ده ها رنگین کمان در دهان ما نطفه می بست

و بی رنگی کمیاب ترین چیزها بود

اگر شکستن قلب و غرور صدا داشت

عاشقان سکوت شب را ویران می کردند

ادامه مطلب ...

روا بط دختر و پسر

غیر از فرهنگ منحرف غرب آن هم در دهه های اخیر، در تمامی فرهنگ ها و ملت ها، ارتباط میان زن و مرد بیگانه کم وبیش نابهنجار و غیرمتعارف شمرده می شود. از اقوام باستانی گرفته تا ادیان گوناگون و جوامع بشری امروزی، هرکدام قوانین و ضوابطی را برای ارتباط بین زن و مرد درنظر می گیرند و تعامل خارج از آن ضوابط را ممنوع می دانند. دین زندگی آموز اسلام نیز در این زمینه احکام و مرزهای ویژه ای ترسیم کرده است. اسلام روابط بین دوجنس مخالف را در چارچوب خانواده جایز و خارج از آن را سبب انحراف اخلاقی و فساد فردی و اجتماعی می داند. البته این سخن به معنای عدم حضور اجتماعی زنان و ارتباط های متعارف و ضروری کاری، علمی، فرهنگی و... نیست. بلکه در مواردی است که رابطه زن و مرد بیگانه از روابط عادی خارج شده و به سوی دوستی و گفت وگوهای طولانی کشیده شود.

ادامه مطلب ...

احادیثی درباره ازدواج

احادیثی درباره ازدواج

رسول خدا (ص) :

1. وقتی کسی که خلق و دین وی مایه رضایت است به خواستگاری می آید، به او زن دهید و اگر چنین نکنید فتنه و فساد در زمین فراوان خواهد شد. (نهج الفصاحه، ح 130)

2. بهترین ازدواج ها آنست که آسان انجام گیرد. (نهج الفصاحه، ح 1507)

3. وقتی خداوند خواستگاری زنی را به دل کسی انداخته باشد، مانعی نیست که او را

بنگرد. (نهج الفصاحه، ح 185)

ادامه مطلب ...